22.06.2012, Михайло, 58 років, Коропець

Принимаемые препараты: варфарин

Вопрос:

Пройшов рік від першого тромбу, який призвів до легеневої тромбоемболії в легкій формі. Тромб
знаходився в лівій підколінній вені. Зараз тромб практично розсмоктався на 97-98%в деяких місцях, а в інших його зовсім немає. Початкова довжина тромбу була 25-30 см. Чи є потреба вживати варфарин і надалі, і яке МНВ потрібно підтримувати?

Дякую за відповідь.

1 Комментарий

  • Доктор Либерман

    Добрый день, Михайло.
    На ваше питання важко відповісти однозначно, тому що потрібно мати більш чітку уяву про вашу хворобу та супутні стани.
    Але якщо у вашого лікаря не виникає сумнівів у тому, що тромбоз підколінної артерії це єдине джерело тромбоемболії і проблема усунута, то продовжувати приймати антикоагулянти не обов’язково.  Але майте на увазі, що це питання є дуже складним і завжди вирішується, для кожного пацієнта, індивідуально. Якщо ж емболія була повторна чи виникне знов або ії джерело невідоме, то варфарін треба приймати все життя під контролем МНВ с цільовим рівнем 2,0-3,0.
    Будьте здорові.

     

  • Оставить комментарий


    Можно ли пить при аритмии алкоголь?

    Аритмия — это общий термин обозначающий нарушение ритмичности …

    Формулировка гипертоническая болезнь — как расшифровать диагноз

    Еще десять лет назад диагноз гипертоническая болезнь с указанием …

    ЭКГ при гипертонической болезни

    Пациентам и врачам трудно сегодня представить кардиологию без проведения …